18 Aralık Hakimlik Türkiye Geneli Online Deneme Sınavımız Tamamlanmıştır. Sonuçlarınıza erişebilirsiniz.
Değerli dostlar, sınavımız 19 Aralık günü saat 14.00 itibariyle erişime kapatılmıştır ve o saatten itibaren veri temizliği ve çeşitli hesaplamalarımızı takiben sınav soruları, yanıtları, çözümleri, standart sapmalı puan ve sıralamanız yayınlanmıştır. 27 Kasım günü gerçekleştirmiş olduğumuz denememizin sonuçlarını da yine paylaşıyoruz. 27 Kasım denememiz tamamlandıktan sonra sadece sıralama sunmuştuk, bugün itibariyle o denemeye girenler, puanlarına da erişebileceklerdir.
Öncelikle sonuçlarınızı nasıl göreceğinize değinelim. Yine denemeye eriştiğiniz gibi, ÇALIŞMA ODASI üzerinden sınav sonuçlarınıza erişebilirsiniz. GYGK-Ortak Alan Oturumu üzerinden değil, Adli Yargı'dan denemeye eriştiyseniz Adli Alan Bilgisi Oturumundan, İdari Yargı'dan denemeye eriştiyseniz İdari Alan Bilgisi oturumu üzerinden sınav sonuçlarınıza erişebilirsiniz. Sınav sorularına ve çözümlerine ayrı ayrı oturumların sonuç ekranınızdan erişebileceksiniz. Sonuçlarla ilgili bir sorun olduğunu düşünmeniz halinde destek@yakinegitim.com adresimize mail gönderebilirsiniz. Sınav sorularının bir kısmını Youtube Canlı yayınımızda hocalarımızla çözdük, link üzerinden izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=vxuXMdwF52I
Peki sınav sonuçlarını nasıl okumalıyız?
Alt bölümdeki grafiklerde sınav türlerine göre standart sapma ve ortalama doğru sayılarını veriyoruz. Bu veriler ışığında sizler de kendi analizlerinizi yapabilirsiniz. Şüphesiz doğru sayıları önemlidir ancak denemenin zorluk seviyesi ile gerçek sınavın zorluk seviyesini kıyaslayabilir ve buna ek olarak sınava giren kitlenin başarı yönelimi hususunda bir görüş geliştirebilirsek, gerçek sınav performansımız hususunda kestirimler yapabiliriz. Bu sonuçlara göre sıralamanız gerçek bir sınavın sıralamasına göre nokta atış tahmin yaptırmaz. Ancak bu denemede almış olduğunuz puanınızı geçmiş yılların sınavlarında alınan aynı puanın ait olduğu başarı sırası, size bir öngörü verebilecektir. Denememizin format olarak 2020 sınavına yakın oluşu varsayılmalıdır. Ek olarak, sonuçlara göre denemelerimize giren kitlenin de yine geçtiğimiz sene sınava giren kitleyle benzer başarı yönelimleri gösterdiği karşılaştırmalı sınav sonuçlarında görülmektedir. TG-2 denememizde edinmiş olduğunuz puanınızı geçtiğimiz yılın sınavının aynı puanıyla kıyaslayarak bir öngörü geliştirmenizi öneririz.
Avukatlıktan Adli Yargı sınavına girecek dostlarımız için ayrı bir alan bilgisi oturumu oluşturmamıştık. Bu sınavda onlar da Adli Yargı oturumlarına eriştiler. Bunun sebebi, sınava giren kitlenin Adli Yargı'da toplanarak daha kararlı bir verinin oluşumunun hedeflenmesiydi. Şu anda Avukatlıktan Adli Yargı sınavına girecek arkadaşlarımız olması gereken sıralama ve puanlarını göremiyorlar. Avukatlıktan Adli Yargı sınavına gireceksiniz, ön görülerinizin daha doğru gelişmesi adına Adli Yargı oturumlarında edinmiş olduğunuz doğru sayılarınızı Hakimlik Puan Hesaplama sayfamızda yeniden hesaplayınız. Bu sayfamızda 18 Aralık denememizden aldığımız veriler ışığında Avukatlıktan Adli Yargı sınavı için doğru puanı gösterir tanımlamalarla hesaplamanızı yapabileceksiniz.
Peki burada edindiğiniz başarı da sapma olur mu? Nihayetinde gerçek sınavda geleneksel kağıt ortamında sınava gireceksiniz. Dijital bir ekrana bakmayacaksınız. Ev-iş ortamında sınava girmeyeceksiniz. Sınav ortamlarının farklılaşması sınav performansını elbette düşük bir düzey olsa da etkileyebilir. Denemeye girerkenki mental durumunuz, yorgunluğunuz, yoğunluğunuz, dikkatiniz ve diğer dış faktörler performansınızı etkileyebilecektir. Bu durumlarınızı da iyi irdelemenizde fayda vardır.
Ne olursa olsun, güçlü bir psikolojiyle kalan günleri değerlendirmekte fayda vardır. Sakin ve müsterih olalım, elinizden geleni yaptığınıza inancımız tamdır. Şimdiden kalan günler için verimli bir çalışma süreci ve sınav oturumlarında üstün başarılara vesile olacak odaklanmayı sizler adına diliyoruz.
Tekrar görüşmek üzere,
Sağlıcakla kalınız.