HAKİMLİK MATEMATİK NASIL ÇALIŞILIR?
Hakimlik Sınavı Matematik Çalışmaları için Önerilerimizle Geliyoruz.
Hakimlik Sınavında yıllardır Matematik Alanı belirleyiciliğini koruyor. 6 sorucuk diyerek geçemiyoruz. Yapan öne geçiyor. Öyleyse önerilerimizi sıralayalım.
Matematik kendi üzerine inşa edilen bir çalışma alanıdır. Güçlü bir temel olmadan ilerleme kolay olmuyor. Temel zayıfsa, eksikleri tamamlamak durumundayız. Gerekirse sıfırdan başlayın. Gerekirse lise Matematiğini tekrar gözden geçirebilirsiniz.
Açık ve öz notlar yazın. Hukukların aksine, sayfalarca metne ihtiyacınız yok. Bunalmayın ve yalnızca ihtiyacınız olanı yazın. Ve bu notları sınava kadar aralıklı olarak tekrar edeceğiz.
Notlarınıza çeşitli örnekler ekleyin. Size yardımcı olması için matematik problemlerini teori ile birlikte irdeleyin.
İpuçlarını yakalayın. Uygun gördüğünüzde gerçekleri, özellikleri, işlevleri, yasaları, kuralları, gösterimleri, örnekleri ve yaygın hataları notlarınıza dahil edin.
Matematik bir deseni takip etmek gibidir. Kuralları uygular ve adımlara (algoritmalar) uyarız. Bazı algoritmalar basitken bazıları zordur. Dolayısıyla kendinizi çeşitli matematik problemleriyle sınayın, daha fazla alıştırma sorusuyla meşgul olun.
Soru üstüne soru çözmek önemli. Doğru cevaba ulaşmadan önce ilk 3-4 seferde doğru cevabı alamayacağınızı varsayın. Yanlış cevaplar sizi yıldırmasın. Her yanlış cevap, doğru cevaba giden yoldur.
Matematik bir ezber işi değildir. Bu arada olumsuz algıya işaret ettiğinden ezber kelimesiniz çok sevmediğimizi belirtelim. “Ezber” yerine “hafıza faaliyeti” ifadesini kullanalım bundan sonra. Matematik çalışmalarında hafıza faaliyeti azdır ama kurallar ve algoritmaların sorularla uygulanması gerekiyor. Matematik becerileri sorularla yerleşiyor. Bu bilinci kaçırmayalım.
Hakimlik hazırlığında fazlaca ders olduğunu ve Matematik alanına hem sınav anında hem de sınav hazırlık sürecinde çok zaman ayrılamadığını biliyoruz. Ancak sınav anında Matematik testinde hızlanmak için sınav hazırlığında çok soru çözmek gerektiği malumumuz. Kaçamak önerileri sevmiyoruz ama isteyene bir şeyler söyleyelim. Kısa sürede yol alabileceğin soru tiplerinde daha fazla pratik yap. Yanıtın sağlamasını yaparak ilerleyebileceğin soruları tespit et. Matematiği sınavda sona bırakarak kalan zaman kadar bulmaca çözme hakkın olduğunu bil. Matematik testinin sizi sınavın geneli için aşağıya çekmesine müsade etmeyin. Kaçamak önerileri sıralasak da sistematik çalışmada keramet vardır, bunu bilelim.
Sınav anı demişken yanıta ulaştıktan sonra bir kez daha hızlıca gittiğimiz yolun üzerinden geçelim ve aynı yanıta ulaştığımızı görelim. Bazen dikkat durumlarından çok basit hatalar yapılabiliyor.
Çalışmalarınız tatmin dolu olsun.